Încoronarea Sfintei Fecioare Maria (Hram 2022)

Cu câteva zile în urmă, comunitatea parohială din satul Iugani, cinstitori ai Preasfintei Fecioare Maria, Regină, au sărbătorit hramul parohiei.

Duminică, 21 august, s-a celebrat prima zi de hram. Nota de sărbătoare a fost dată de mai multe lucruri. În primul rând, o mare mulțime de oameni au fost prezenți la Sfânta Liturghie, atât credincioși din sat cât și oaspeți veniți fie de peste hotare fie din satele vecine. Îl al doilea rând, nota de sărbătoarea a fost dată de cei 26 de preoții din altar, fii ai satului, preoți din decanat și preoți din satele vecine. Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Petru Tamaș, responsabil al Colegiului Catolic din Iași, care ne-a arătat cum are grija Mama noastră cerească de noi, chemându-ne să ne curățim de păcate, hrănindu-ne, și având grijă să nu umblăm murdari.

A doua zi de hram a fost la fel de frumoasă ca și prima. Chiar dacă au fost un număr mai mic de credincioși și de preoți, sărbătoarea a fost la fel de mare iar Maria, mama cerească a revărsat din nou haruri asupra comunității noastre. În această zi cuvântul de învățătură ne-a fost adresat de părintele Iulian Robu, formator la Seminarul Major, din Iași. Părintele ne-a vorbit despre relația care există între credința și slujirea Sfintei Fecioare și cum această relație poate fi un exemplu și pentru noi, un exemplu autentic de credință și slujire.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har și pentru vremea frumoasă pe care ne-a dat-o în aceste zile. Îî mulțumim Preasfintei Fecioare Maria, Regina Cerului și a Pământului, pentru grija maternă pe care o are față de comunitatea noastră și o rugăm în continuare să aibă grijă de noi, să ne arate calea către Tatăl și să nu își întoarcă niciodată fața de la noi.

Cătălin Beșleagă, student teolog, anul VI

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.