Adeziunea Acțiunii Catolice 2023

În acest sfârșit de săptămână, am avut parte de două zile pline de fericire și entuziasm, motivul central fiind depunerea adeziunii.  Sâmbătă 9 decembrie, membrii Acțiunii Catolice: tineri și adulți au avut parte de o zi de reculegere, care a început la ora 15:00, având loc la Sala de cateheză.

Această reculegere a avut ca introducere un moment de rugăciune, apoi a continuat cu o prezentare făcută de pr. vicar Toma Dămătărc, în care ni s-au descris câteva activități sau fapte pe care le putem face în timpul adventului, și care ne ajută în pregătirea pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Ziua a continuat cu completarea cererilor, fie ca membru sau simpatizant, iar apoi am mers cu toții la recitarea rozariului dar am participat și  la  Sfânta Liturghie.

Duminica 10 decembrie, a II-a din Advent, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9:00, membrii acțiunii catolice au depus adeziunea. Anul acesta asociativ având ca temă ”În noutatea Duhului, entuziasmul mărturiei”, temă susținută de citatul biblic ”Dumnezeu nu ne-a dat un Duh de frică, ci Duhul tăriei, al iubirii și al chibzuinței” (2Tim 1,7). Adeziunea a fost depusă pentru prima dată de 5 persoane: 4 tineri și un adult, și reînnoită de 30 de persoane, dintre care 13 adulți și 17 tineri.

La începutul Sfintei Liturghii, Părintele Paroh Petru Blaj, a vorbit despre sărbătoarea acestei zile, iar președinta Acțiunii Catolice din Iugani a explicat tuturor semnificația adeziunii. După predică, liturghia a continuat cu promisiunile membrilor, apoi cu sfințirea însemnelor și oferirea acestora. La sfârșitul Sfintei Liturghii, am rostit împreună rugaciunea membrului și am cântat cu bucurie Imnul Acțiunii Catolice.

După Sfânta Liturghie, am sărbătorit, împreună, aceste zile minunate .

Mulțumim Domnului pentru darul Acțiunii Catolice, și îl rugăm să ne ajute să fim statornici să-l slujim cu iubire!

Ema Ciobanu