Adeziunea la Uniunea mamelor milostive creștine

„Poartă crucea cu bucurie!” – Iată îndemnul pe care l-a rostit PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, fiecărei mame, care a depus adeziunea la Uniunea Mamelor Milostive Creștine, în cadrul unei sfinte liturghii solemne, celebrate în biserica „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iugani, duminică,  26 martie 2023.

La celebrare, alături de Preasfințitul Petru Gherghel, au participat părinții Alois Bulai și Ionuț Imbrișcă – spiritualii mamelor milostive, părintele Gabriel Sascău, părintele paroh Petru Blaj, părintele vicar Flavian Ciuciu, sora Elisabeta, Madre Chiara și alte surori din Congregația „Misionarele Pătimirii lui Cristos”, mamele milostive din diferite comunități și un număr mare de credincioși din Iugani.

Celebrarea a început cu salutul părintelui paroh și a PS Petru Gherghel, care a transmis și salutul Preasfințitului Iosif Păuleț, păstorul diecezei de Iasi.

Cuvintele calde, pline de învățătură, prin care părintele Alois Bulai ne-a condus în viața familiei din Betania, unde Marta și Maria, punându-și toată încrederea în Isus, Lazăr a fost înviat, ne-au întărit convingerea că orice necaz, durere, suferință, încercare din viața familiilor noastre poate primi mângâiere, alinare, rezolvare, alergând la Isus. Iată deci misiunea mamelor milostive, aceea de a-l  însoți pe  Isus de-a lungul pătimirii Sale și de a pune la picioarele sale toate problemele noastre.

Momentul cel mai emoționant a fost când, după predică, un număr de 36 mame, din care 13 din comunitatea din Iugani, celelalte, din alte comunități ale diecezei (Butea, Răchiteni, Izvoare, Gherăești…), implorând harul lui Dumnezeu și ajutorul Sf. Fecioare Maria, au depus adeziunea la Uniunea Mamelor Milostive Creștine și le-a fost înmânată crucea de către Preasfințitul Petru Gherghel.

Un alt moment însemnat, în cadrul acestei celebrări, a fost când mamele milostive și-au reînnoit adeziunea implorând de la Dumnezeu harul de a merge mai departe pe drumul credinței, întărite de pătimirea lui Cristos.

După Sf. Liturghie mamele s-au bucurat de un moment de comuniune, la subsolul parohiei, unde au avut prilejul să se cunoască, să-și împărtășească din trăirile și experiențele trăite în cadrul uniunii, să lege prietenii.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această chemare!

Mulțumim surorilor din Congregația „Misionarelor Pătimirii lui Cristos”, în mod special, sorei Elisabeta care se îngrijește și susține mamele milostive!

Mulțumim părintelui Paroh Petru Blaj prin intermediul căruia am cunoscut această uniune și sperăm să ne fie alături și să ne susțină!

Mulțumim părinților Alois Bulai și Ionuț Imbrișcă, spiritualii noștri și-i rugăm să ne susțină cu rugăciunile lor!

Și , nu în ultimul rând, implorăm de la Dumnezeu harul și puterea de a ne îndeplini misiunea primită și de a fi exemplu de credință pentru comunitățile din care facem parte!

Maria Gabor

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.