Din plinătatea Inimii lui Isus am luat noi toți

Inima lui Isus este deschisă necondiționat și arde de nerăbdarea de a ne încălzi cu o dragoste înflăcărată în fiecare moment al vieții noastre.

În ziua de 12 iunie 2022, în Parohia ‚,Sfânta Fecioară Maria, Regină’’ din Iugani,  14 copii au făcut ca Inima lui Isus să bată și mai tare, deoarece aceștia l-au primit pentru prima oară în Sfânta Împărtășanie.

Aceste suflete inocente au avut de parcurs un drum plin de provocări pentru a ajunge în această zi frumoasă. Alături de preoții comunității au învățat cât de minunat e ca Fiul Lui Dumnezeu să se adăpostească în inimile lor și să-i vegheze de aproape. S-au pregătit temeinic și au avut parte, în sâmbăta dinainte, de prima lor Spovadă unde i-au cerut iertare lui Dumnezeu pentru toate greșelile lor.

Plini de bucurie și de emoție, toți îmbrăcați cu haina albă a purității au intrat în casa Domnului, dăruindu-i trandafiri albi și cântând împreună ,,Fericită-i ziua aceasta’’, împărtășind cu întreaga comunitate momentul special la care au luat parte.

Cuvintele unui copil sunt cele mai sincere și pline de adevăr, așa că ei ne-au reamintit tuturor din biserică ce speciali suntem că facem parte din Inima lui Isus, enumerând cele mai frumoase însușiri ale acestei familii.

După lepădare de Satana și mărturisirea credinței, copiii au ascultat cu entuziasm predica în care părintele le-a explicat încă o dată cât de speciali sunt că-l vor primi pe Isus în inimile lor și le-a dat sfaturi și încurajări pentru a trăi cât mai intens acest moment.

La partea cea mai așteptată, primirea pentru prima dată a Trupului și Sângelui lui Isus, alături de copii au fost părinții, care sunt pilonii esențiali în clădirea educației religioase a acestora. Aceștia, în comuniune cu păstorii bisericii, restul familiei și cadrele didactice trebuie să-i arate în fiecare clipă că Isus este cel mai bun prieten al lor și că mereu poate alerga la el pentru a găsi liniște.

În final, încununând darurile minunate primite la această Sfânta Liturghie, copiii au adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la pregătirea acestei celebrări, au primit câte o amintire și s-au bucurat împreună de aceste clipe. Isus a făcut ca aceste suflete să-și unească inimile în care nutrește iubirea sinceră și să meargă pe drumul către Inima lui Preasfântă, un drum presărat doar cu bucurie, mulțumire și frumuseți depline.

Felicia Bordea, învățătoare

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.