Flacăra episcopului în comunitate

În momentul de față cred că toți ne simțim lipsiți de speranță și avem nevoie de rugăciune și încurajare în aceste timpuri de pandemie pe care le trăim. Cu ajutorul episcopului Iosif Păuleț flacăra speranței s-a reaprins și a început să încălzească fiecare suflet rătăcit.

,,Cred că intenția vizitei episcopului Iosif Păuleț a fost de a ne încuraja pe drumul credinței, aceasta am simțit noi păstorii comunității împreună cu credincioșii parohiei Sfântă Fecioară Maria, Regină din Iugani” a spus pr. paroh Petru Blaj. „Drumul credinței”, o expresie des întâlnită care a început să prindă sens odată cu întâlnirea bunului episcop și odată cu vorbele acestuia.

Inima a început să se simtă ,,ca acasă” atunci când episcopul Iosif, preoții și ministranții au pornit în procesiune spre biserică pentru celebrarea Sfintei Liturghii. O adevărată atmosferă de sărbătoare, credință și speranță!

Cuvântul de învățătură al episcopului Iosif a fost minunată predică cu tâlc și bunătate. Începând cu exemplul lui Maximilian Kolbe, care din credință și iubire și-a dăruit viața pentru a salva un tată de familie, excelența sa ne-a demonstrat că ,,dacă avem credință nimic nu este imposibil”. Prin prezența sa în comunitate toți credincioșii au simțit rugăciunea și credința ca fiind un dar. Cuvintele episcopului vor rămâne mereu într-o cămăruță a inimii noastre și o vom deschide ori de câte ori este nevoie pentru a nu ne simți singuri și împovărați.

Preasfințitul a avut cuvinte de încurajare și de binecuvântare pentru grupul de lectori și s-a bucurat de implicarea lor în activitățile bisericii. Nu putea episcopul să se întoarcă la Iași fără a-i vizita și a sta de vorbă cu cea mai longevivă familie din Iugani, Iojă și Elena Lungu, care au intrat în al 72-lea an de căsătorie. Care a fost secretul căsniciei lor? Moș Iojă, după cum îl cunosc majoritatea, a răspuns: „când am vorbit eu a tăcut ea, când a vorbit ea am tăcut eu”.

Pentru comunitatea din Iugani vizita păstorului diecezei a fost un moment de sărbătoare, mulțumire și încredere într-un viitor mai bun.

Mulțumim Domnului pentru aceste momente de har.

 Lavinia Antăluțe

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.