Hramul comunității 2020

Indiferent de cât de greu este timpul pe care îl trăim, cu toată această izolare, cu acest dușman nevăzut care ne pândește la orice colț, gata, gata să ne răpună, nu am avut cum să nu facem cât mai solemnă sărbătoarea preasfintei noastre Mame, încoronată în cer ca Regină a cerului și a pământului; sau cu alte cuvinte, sărbătoarea hramului comunității noastre.

Bucuria a fost atât de mare și fericirea atât de puternică încât s-a resimțit în toate aspectele ce au caracterizat cele două zile a sărbătorii patroanei comunității noastre, a preasfintei noastre Mame cerești Maria, care nu încetează nici măcar pentru o clipă să ne apere de acest dușman nevăzut.

Chiar dacă din cauza virusului a fost nevoită menținerea măsurilor de siguranță și de distanțare socială, care au fost respectate de toți, pe cât a fost cu putință, credincioșii comunității din Iugani și nu numai, s-au adunat la celebrarea sfintei Liturghii solemne, a sărbătorii hramului, atât din prima zi cât și din a doua zi, într-un număr extraordinar de mare, umplând complet atât curtea Bisericii cât și străzile din jur.

În prima zi a hramului au fost prezenți un număr de aproximativ 23 de preoți, alături de corul din comunitate, ce s-a pregătit cu atâta sârguință, au înălțat imnuri de laudă Reginei cerului, care nu încetează și sperăm că nu va înceta să ne protejeze de acest dușman nevăzut dar atât de periculos.

Ca oricare altă sărbătoare plină de bucurie a mamei noastre cerești, toate asociațiile catolice din comunitate au contribuit cum au putut mai bine la buna desfășurare a sărbătorii hramului. Armata Maicii Domnului, prin rozariul viu neîncetat, pe care îl înalță zi de zi, pentru o desfășurare cât mai bună a sărbătorii hramului, fără incidente și fără atacuri mârșave ale celui rău prin intermediul acestui virus. Acțiunea Catolică atât a tinerilor cât și a adulților, prin oferirea minunatelor daruri mamei noastre cerești în cadrul sfintei Liturghii din prima zi. A seminariștilor care prin jertfă și sacrificiu au făcut ca totul să fie cât mai frumos și ca oamenii să nu aibă ispita de a se gândi la soarele dogoritor ce avea să bată la sfânta Liturghie prin montarea parasolarelor, alături de părintele paroh. Și nu în ultimul rând ministranții comunității care binevoitori și plin de zelul specific copiilor au venit și au ajutat la curățarea pavelelor curții Bisericii de orice mizerie și buruiană.

Ținând cont de faptul că din cauza restricțiilor legii, nu s-a putut organiza nici un eveniment festiv tradițional pe imaș, sfânta Liturghie a hramului, prin frumusețea cântului, organizării, curții dar mai ales a iubirii pe care Mama noastră cerească a revărsat-o prin vremea minunată de care ne-am bucurat, ținând cont de toate acestea, cred că toată comunitatea nu a simțit prea mult lipsa acestor distrageri lumești, putând să se concentreze mai mult asupra celor spirituale.

Tot ceea ce sper e ca mama noastră cerească să ne apere și să ne protejeze în continuare, după cum a făcut și în aceste două zile de hram, de acest virus atât de nemilos, dar mai ales de  tristețea și de monotonia ce ne pot face cu ușurință să cădem în păcat.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.