Sărbătoarea Primei Sfinte Împărtășanii (2023)

Primaspovadă și ziua în care am primit Prima Sfântă Împărtășanie nu dispar din mintea noastră niciodată. Sunt momente unice pe care fiecare copil le trăiește cu mari emoții, dar și cu mare nerăbdare.

Timpul de pregătire pentru aceste evenimente are un rol foarte important deoarece îi ajută pe copii să conștientizeze în ce constă Taina sfintelor sacramente pe care ei le primesc și îi ajută să fie buni creștini.

Cu o atentă îndrumare din partea familiilor, a părintelui paroh Petru Blaj și a părintelui vicar Flavian Ciuciu, 17 copii din clasa a III-a, îmbrăcați frumos în haine albe, au pășit în Biserica ,,Sfânta Fecioară Maria, Regină”, unde erau așteptați de întreaga comunitate din Iugani.

Pe parcursul Sfintei liturghii, atât copiii cât și părinții și frații, au fost implicați pentru a trăi cât mai intens această sărbătoare.

Tematica sărbătorii fiind ,,Cu Isus în tren”, au fost create legături între lucrurile folosite în timpul unei călătorii realizate cu trenul și modul în care noi ,,călătorim” în timpul vieții pe pământ.

Cuvântul de la începutul Sfintei liturghii proclamat de părintele paroh ne-a călăuzit spre o mai bună înțelegere a misiunii noastre de creștini, aceea de a ne iubi aproapele: ,,Când trenul a pornit personalul din tren îi salută pe călătorii urcați și le urează călătorie plăcută. În numele lui Isus care conduce și însoțește trenul nostru vă salut pe voi, dragi copii care veți primi pentru prima dată Sfânta Împărtășanie, pe voi dragi părinți, frații și surorile lor, pe voi rudelor, bunicii, nașii de la botez și pe voi toți, iubiți credincioși!”

Paleta verde, valiza călătorului, fluierul și șapca impiegatului, afișul și harta cu mersul trenurilor, lampa, biletul de tren, harta traseelor sunt obiectele prezentate de copii în timpul ceremoniei care au contribuit intens la înțelegerea modului în care Isus ne dă puterea necesară de a călători, alături de El, spre ținta noastră, spre Dumnezeu.

Câteva mărturii de la copiii care au trăit din plin acest eveniment unic și special:

,,După ce l-am primit pe Isus Cristos în sufletul meu simțeam că sunt în cer și de mână mă țineau îngerii.” (Rahela)

,,În ziua  în care am primit prima dată Sfânta Împărtășanie am fost foarte fericit.” (David)

,,La prima spovadă eram emoționat, apoi eram nerăbdător să primesc Sfânta Împărtășanie.” (Emanuel)

,,Ziua în care am primit Prima Sfântă Împărtășanie a fost ceva ce nu voi uita niciodată.” (Francesca)

,,După spovadă m-am simțit foarte liber.” (Ștefan)

,,Le mulțumesc preoților și domnului seminarist că au făcut ca timpul de pregătire să fie un timp plăcut și interesant.” (Marco)

,,Îi mulțumesc lui Isus că m-a ajutat să primesc Prima Sfântă Împărtășanie.” (Alesia Ioana)

,,Când m-am împărtășit am simțit gustul vieții adevărate.” (Patrick)

,,Mi-a plăcut mult că l-am primi pe Isus în sufletul meu.” (Alex)

,,Îi mulțumesc părintelui paroh și părintelui vicar pentru că ne-au ajutat să ne pregătim pentru acest frumos moment din viața noastră.” (Antonio)

,,Când m-am spovedit prima dată și când am primit prima dată Sfânta Împărtășanie am avut mari emoții.” (Matia)

,,După ce am ieșit prima dată din scaunul de spovadă m-am simțit mai liberă și am fost fericită că Isus mi-a iertat toate păcatele. Mi-a plăcut că l-am primit pe Isus sub chipul pâinii și al vinului.” (Medeea

Adina Bălteanu

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.