Funeralii: Multumim lui Dumnezeu, pentru parintele Ieronim

Un preot printre oamenii și pentru oameni

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul preoției oferit comunității noastre prin părintele Ieronim, el făcând parte din prima serie de preoți din satul Iugani.

Preot nou sfințit, întors în satul natal și-a început cu elan tineresc munca pastorală. Copil fiind, la acea vreme, mi-au rămas întipărite în minte, frumoase momente când noi copiii care ne pregăteam pentru Prima Sfântă Împărtășanie, adunați în spatele bisericii, îl înconjuram pe părintele care, cu zâmbetul pe buze, cu privirea senină și glasul său blând, ne ajuta să deslușim tainele catehismului, să-l descoperim, să-l cunoaștem, să-l iubim pe Isus. Și câtă bucurie și mulțumire i se citea pe chip când noi învățăceii, ne străduiam să fim la înălțimea așteptărilor sale.

Primind apoi misiuni în alte comunități s-a străduit să fie un bun apostol al lui Cristos, care niciodată nu a uitat de unde a plecat. Ori de câte ori avea ocazia, se întorcea cu drag în satul natal, se interesa de cum mai merg lucrurile prin sat, îi plăcea să povestească , dar și să asculte.

S-a interesat, a cercetat, a studiat și o monografie a satului Iugani, moștenire ne-a lăsat.

Când de la Bârnova a plecat, a trecut pe la școala din sat și niște cărți bibliotecii școlare a donat.

Nu mai punem la socoteală câte mii de rugăciuni și liturghii, precum și alte fapte de binefacere, pe care părintele le-a oferit lui Dumnezeu, cu multă bucurie, pentru săteni și parohie.

Părinte Ieronim, noi credincioșii din Iugani vă mulțumim. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot binele pe care l-ați făcut în această viață, vă asigurăm că nu vă vom uita și rugăciuni la Domnul, vom înălța pentru sfinția ta.

Dumnezeu să vă primească în Patria Sa!                                                                                                                                  

Maria Gabor

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.