Vara Împreună 2023 ”Lasă-te surprins de Domnul” – Ziua 6

În ziua de 17 iulie, în cadrul parohiei „Sfânta Fecioară Maria Regină”, Iugani, a început mult așteptata și dorita „Vară Împreună”, organizată de către părintele paroh, Petru Blaj și părintele vicar, Flavian Ciuciu, în colaborare cu cei de la seminarul „Don Orione” și cu tinerii din parohie, implicați în calitate de animatori.

În această săptămână, cei 280 de copii și tineri au îmbinat utilul cu plăcutul, învățând lucruri noi prin piesa de teatru, cateheze și liturghii dar și distrându-se prin diferite jocuri, bansuri și multe alte activități.

Ziua de luni a început cu mari emoții pentru toată lumea, inclusiv pentru copiii care așteptau cu nerăbdare să afle în ce echipe sunt, dar și care este tema campusului, aceasta fiind „Lasă-te surprins de Domnul”.

Protagonistul piesei de teatru care a fost călăuza copiilor în această săptămână a fost Paul, care inițial a fost un persecutor fără suflet, iar ca urmare a faptelor sale acesta a rămas orb, însă, Isus l-a trimis pe Anania care i-a redat vederea prin puterea Duhului Sfânt și l-a botezat. După acest eveniment, Paul a început să predice evanghelia până când a fost prins și persecutat și el la rândul lui, așa cum persecuta și el pe discipoli. Din această piesa de teatru am putut învăța că atât binele cât și răul pe care îl facem ni se va întoarce.

Aceste zile au fost trăite la intensitate maximă de către toți, prin prisma jocurilor care le-au dezvoltat copiilor abilități precum lucrul în echipa, copiii au învățat să se ajute unul pe altul dar și să se susțină, dar și competitivitatea, copiii luptând pentru puncte.

Activitățile s-au încheiat cu sfânta Liturghie. Uniți în fața Tatălui ceresc, i-am mulțumit pentru toată căldura și dragostea cu care am fost învăluiți şi pentru că am făcut parte din această familie. Ne-am rugat, nu în ultimul rând, pentru toți oamenii care au făcut așa frumoasă această experiență, pentru cei care din puținul lor ne-au oferit în fiecare zi câte o gustare pe care am putut să o savurăm împreună, ca o familie.

Mulțumim Domnului pentru această săptămână pentru care cu toții suntem recunoscători, și pe care o vom păstra în inimile noastre pentru tot restul vieții.

Bogdan Chinez

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.