Vigilia Pascala

O noapte cu adevărat fericită…, s-a putut auzi proclamat în frumosul cântec Exultet, cântec minunat vestit de părintele vicar. Atât de fericită noapte încât, în ciuda faptului că a durat mai mult, nimeni nu a simțit durerea ori oboseala, din moment ce ne erau risipite din suflete de bucuria și fericirea victoriei asupra morții și păcatului pe care Domnul Cristos le-a obținut pentru noi.

Această victorie asupra întunericului am marcat-o și noi prin procesiunea Luminii, de la începutul Vigiliei Pascale, prin care am risipit întunericul păcatului cu ajutorul micilor flăcări sfinte de la lumânările noastre. Mici, însă toate împreună au luminat noapte, au învins întunericul și neliniștea ce ne-au stăpânit sufletele și inimile în ultimele trei zile.

Odată proclamată fericirea acestei nopții sfinte, cu toți ne-am așezat pentru a asculta din nou istoria mântuirii noastre, istorie începută cu iubirea pe care Dumnezeu a arătat-o față de noi toți prin crearea noastră la începutul lumii, urmată fiind de istoria eliberării poporului evreu din sclavia Egiptului, eliberare ce i-a făcut să tresalte într-un cânt de bucurie după traversarea miraculoasă a Mării Roșii. Iar înainte de încheiere am ascultat profeția transmisă de Domnul prin gura profetului Isaia.

Înainte de a asculta bucuria învierii Domnului transmisă nouă de sfântul apostol Paul, cu toți am tresăltat printr-un cânt de bucurie la auzul veștii învierii glorioase a Domnului. Un Gloria cântat cu nespusă bucurie și fericire, că Domnul a învins moartea și păcatul odată pentru totdeauna.

După frumoasa predică ținută de părintele paroh Petru Blaj, cu toți am asistat la Binecuvântarea apei, mărturisind totodată și reînnoindu-ne promisiunile făcute la Botez.

O altă mare bucurie, ne-a pătruns apoi în suflete, prin primirea trupului Domnului nostru Isus Cristos, în sufletele noastre, după care cu toți, am plecat în procesiune spre cimitir, având în frunte lumânarea pascală ținută de părintele vicar, pentru a duce și celor dragi ai noștri care așteaptă învierea morților, pentru a le vesti bucuria învierii Domnului. Bucurie ce a dobândit tuturor viața veșnică.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.