Ziua Recoltei 2021

Ziua de Duminică, 10 octombrie 2021, a fost pentru comunitatea din Iugani, o zi de har, de bucurie și de mulțumire exprimată și prin rugăciuni înălțate bunului Dumnezeu pentru „pâinea cea de toate zilele” dar și pentru toate câte ni le-a oferit anul acesta  atât de necesare pentru hrana trupului cât și pentru hrana sufletului. Sărbătoarea care a prins contur o dată cu numirea părintelui Petru Blaj, paroh de Iugani, Ziua Recoltei, anul acesta se află deja la ediția a cincea.

Organizată la nivel parohial, ,,Ziua Recoltei” căpătă amploare, farmec și culoare datorita localnicilor care se implică atât material cât și spiritual sub îndrumarea preoților care ne păstoresc. După celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 11.00, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni și cântece de mulțumire bunului Dumnezeu, anul acesta am avut parte și de un spectacol artistic popular susținut cu voie bună și cânt de micul artist Luca Ciobanu și prin dans de către ansamblul în formare din comună.

Îndrumate de cuvintele: ,,Unde doi sau trei se adună în numele meu sunt prezent și eu în mijlocul lor”, gospodinele au pregătit sarmale, cozonaci, mălai, plăcinte și prăjituri pentru cei care au dorit să „guste” din plin sărbătoarea. Animată de dans, muzică și voie bună, ,,Ziua recoltei” a fost considerată din nou un succes, insuflând speranța și bunătate pentru anul viitor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru roadele pământului și îl rugăm să ne ajute să ne folosim cu bine de ele! Mulțumim binefăcătorilor și tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă realizarea acestei sărbători! Dumnezeu să vă răsplătească cu bunătatea sa!

A consemnat Oana Bălteanu

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.