Cristos, Regele Universului

Iată că a sosit și revelionul pentru calendarul Bisericesc. Un revelion care marchează sfârșitul unui an liturgic. Iar acest revelion ca și toate celelalte e marcat de o sărbătoare deosebită, sărbătoare care ne îmbucură inimile și ne amintește de faptul că Duminica viitoare urmează ziua în care începem minunatul timp al Adventului, timp în care cu toții așteptăm plini de bucurie nașterea Domnului nostru Isus Cristos.

În acest an, sărbătoarea lui Cristos Regele Universului, a avut loc în ziua de 24 noiembrie. Această zi, atât de solemnă și atât de importantă, a început cu o minunată sfântă Liturghie de la ora 11.00, celebrată de părintele paroh Petru Blaj și concelebrată de părintele vicar, care a și ținut un cuvânt de învățătură.

Imediat după ce s-a terminat sfânta Liturghie a urmat partea a doua, care este și un specific propriu al acestei sărbători, și anume orele de adorație perpetuă. Acest timp lung de adorație a fost distribuit în grija diverselor grupuri ori categorii din comunitatea noastră.

În primul rând, de către copii din comunitate care pe lângă faptul că sunt mici, sunt și cei mai plăcuți Domnului, iar Domnul mereu apreciază enorm compania lor minunată. După copii au urmat tinerii din comunitate, cel puțin o parte din ei, dar care au reușit să facă acea adorație una cu adevărat înălțătoare.

După tineri a urmat un alt grup, ceva mai semnificativ din comunitate, în persoana Armatei Maicii Domnului, care numără în jur de 200 de persoane. După acest grup a urmat și rândul tuturor persoanelor consacrate care activează în comunitate sau se aflau astăzi în parohia noastră, să stea alături de Isus, măcar o oră din această zi solemnă a încoronării sale ca Rege al Universului.

Odată cu terminarea orei de adorație susținută de persoane consacrate a urmat ultima oră de adorație, cea a întregii comunități adunate împreună în jurul lui Isus Euharisticul. Această ultimă oră de adorație a fost susținută atât de preoții comunității cât și de Acțiunea Catolică din Iugani.

Cu toții am plecat în această seară de la Biserică cu o bucurie în suflet, cu bucuria sosirii timpului Adventului, a apropierii iminente a nașterii Domnului.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.