Ziua României!

Și iată că din nou a sosit ziua noastră a tuturor românilor. Și ca în fiecare an, această zi deosebită a fost marcată printr-un moment comemorativ deosebit ce a avut loc la Monumentul eroilor din comunitate.

În acest an, ziua tuturor românilor a fost într-o zi de Duminică ceea ce e un lucru extraordinar de bun și frumos, mai ales că acum sigur a existat garanția că toți românii sunt liberi și se pot bucura cum trebuie de ziua lor specială.

Ca în fiecare Duminică în prima parte a zilei au avut loc cele două sfinte Liturghii, cea de la ora 9.00 a copiilor și a tinerilor, și cea de la ora 11.00 pentru întreaga comunitate. După această liturghie secundă, ne-am dus cu toții, cu mic cu mare, să luăm parte la comemorarea acelui mare eveniment ce a avut loc cu mai bine de 101 ani, a Marii Unirii.

Momentul a început desigur cu un scurt discurs ținut de către primarul comunității, Petre Antăluț, după care preoții din comunitate au cântat prohodul pentru toți eroii căzuți în diverse bătălii, ce au luptat ca noi acum să ne bucurăm de o țară mare, frumoasă dar mai ales unită.

Momentul comemorativ s-a încheiat cu un scurt spectacol susținut de un grup de copii de la școala din comunitate.

Însă, după cum e tradiția deja, nimeni nu a putut pleca acasă fără a lua parte la momentul de comuniune de la căminul din localitate. Acest moment de comuniune a constat în tradiționala fasole cu cârnați și cu ciocnirea unui pahar de băutură în cinstea noastră, a tuturor Românilor. La Mulți Ani România!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.