Curs de formare pentru președinții Acțiunii Catolice la Iugani

Sâmbătă, 8 februarie, în comunitatea noastră din Iugani, a avut loc un curs de formare, al tuturor președinților Acțiunii Catolice din zona Roman și Iași. În total, la acest eveniment, ce a durat aproape toată ziua, au fost prezenți membri ai Acțiunii Catolice din 22 de parohii din Dieceza de Iași.

Scopul acestei întâlnirii de formare zonală, după cum se poate citi și pe site-ul oficial al Acțiunii Catolice, a fost acela de a oferi participanților elemente și instrumente de lucru pentru a îmbunătăți modul de comunicare și de a crea relații umane autentice.

Tema activității sau mai bine zis, a zilei de formare a fost următoarea, Drumul de la cuvânt la inimă, fiind însoțită de motoul „Să domnească în inimile voastre pacea lui Cristos!” (Col 3,15).

Această întâlnire a constat în mai multe activități și momente deosebite. Adică, după primirea tuturor participanților, ce a avut loc până în ora 9.00, a urmat rugăciunea de deschidere făcută de părintele paroh Petru Blaj, care le-a și transmis un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți la eveniment. Apoi a urmat un atelier tematic, în care toți cei prezenți trebuiau să își identifice propriile fricii și limite, prin realizarea unui mic reportaj în fața tuturor celor prezenți, prin care trebuiau să capteze atenția și interesul tuturor.

După pregătirea sfintei Liturghii și celebrarea ei, la care a participat și părintele Francisc Fărcășel, alături de părintele Damian Budău, care a și ținut cuvântul de învățătură de la această sfântă Liturghie, a urmat mult așteptatul prânz, pregătit și organizat de către membri Acțiunii Catolice a Adulților din Iugani, cu contribuția și ajutorul sectorului tinerilor din comunitate.

După prânz, a urmat un alt atelier tematic, ce a avut ca scop Crearea de relații autentice, între cei prezenți, ca mai apoi toți președinți să fie capabili să le pună și în practică în comunitățile lor.

Înainte de rugăciunea finală a urmat și un moment formativ, ce a avut ca temă Cristos, maestru al comunicării, ținut de părintele Damian Budău, în care le-a transmis tuturor multele moduri de comunicare, moduri puse și de Cristos în practică, Marele comunicator, după cum se exprimase și părintele.

Înainte de rugăciunea de încheierea a acestei zile atât de înălțătoare, toți cei prezenți, au avut parte de o surpriză plăcută, surpriză ce a constat în prezența vicarului general al Diecezei de Iași, pr. Egidiu Condac, care i-a și salutat pe cei prezenți și le-a transmis un scurt cuvânt de încurajare.

Tot ceea ce mai sperăm de acum e ca sfânta Fecioară Maria, Regina Acțiunii Catolice, să mijlocească pentru noi harul reînnoirii, ca zi de zi, privind la Fiul ei, Isus Cristos, să ne asemănăm Lui în cuvinte și fapte.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.