Întâmpinarea Domnului 2020

După o lungă perioadă de pauză, iată că a sosit momentul celebrării unei alte sărbători importante din an, importantă fiindcă ne amintește tuturor, și nu doar că ne amintește, ci mai ales ne face să dăm mărturie noi înșine, mai ales în acel moment în care stăm cu lumânarea aprinsă, afara sau în Biserică, pentru a merge în întâmpinarea Domnului, de faptul că noi dorim cu tărie să devenim lumină pentru toți cei din jurul nostru, după cum Isus a devenit și este lumină pentru toți creștini.

Astfel, astăzi, în ziua de 2 februarie, cu ocazia Întâmpinării Domnului, am avut parte de 2 momente în care, cât mai mulți dintre noi au avut ocazia de a da mărturie de faptul, că vor și doresc, să devină lumină pentru ceilalți, asemenea lui Isus.

Prima ocazie a avut loc în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, când părintele paroh Petru Blaj, a sfințit lumânările la intrarea în Biserică, după care, împreună cu ministranți și seminariști au pornit în Întâmpinarea Domnului, sub frumosul cânt al copiilor, Caut o lumină, lumină pe care să o împărtășim tuturor celor din jurul nostru, lumină care a și venit apoi la ei, în cadrul celebrării euharistice, sub forma pâinii și a vinului, adică trupul lui Isus Cristos.

A doua ocazie, dar și cea mai importantă a fost marcată de sfânta Liturghie de la ora 11.00, în care, ambii preoți ai comunității noastre, au celebrat o sfântă Liturghie solemnă, în care ne-a oferit tuturor ocazia de a ne întări, ori alege să devenim lumină pentru cei din jurul nostru, după cum Isus a devenit lumină pentru noi toți.

Această celebrare a început, de la Grota din stânga Bisericii, grotă închinată și dedicată sfintei Fecioare Maria, Regina sfântului Rozariu. După sfințirea tuturor lumânărilor, cu toți, în frunte fiind desigur, crucea procesională urmată de ministranți preoți și tot poporul, am pornit în întâmpinarea Domnului, în Biserică, unde s-a continuat cu sfânta Liturghie solemnă a acestei sărbători.

Sunt sigur că nu puțini au fost cei care, la finalul acestei sărbători, l-au rugat pe pruncul Isus, prezentat în templu, și întâmpinat de bătrânul Simeon și de profetesa Ana, să ne dea lumină, nu doar nouă înșine, ci tuturor. El este lumina de care are nevoie această lume, fiindcă lumea este învăluită de atâta întuneric.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.