Epifania Domnului

Luni, 6 ianuarie 2020, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, a avut loc sărbătoarea Epifaniei Domnului, a celebrării momentului în care cei trei magi de la răsărit au venit și au adus daruri noului prunc născut din Betleem.

Sfânta Liturghie solemnă din sărbătoarea celor trei magi a fost celebrată de părintele paroh Petru Blaj alături de părintele vicar fiind prezenți și cei doi seminariști din parohia noastră, precum și un număr considerabil de ministranți și credincioși.

La încheierea sfintei Liturghii cu toții am ieșit pe platoul din fața Bisericii pentru a primi un nou dar, care și el e un obicei și o tradiție specifică Epifaniei Domnului, adică darul apei sfințite, darul reînnoirii credinței noastre.

După sfințirea celor trei butoaie mari cu apă, pregătite în prealabil, toată după amiaza, până la terminarea lor, a urmat momentul în care credincioșii, rând pe rând, au venit pentru a lua apa sfințită, apă pe care o vor folosi la casele lor.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.