La 70 de ani de căsătorie…

Duminică, 5 ianuarie 2020, în Parohia Iugani s-a celebrat jubileul de platină (70 de ani) al familiei Iojă şi Elena Lungu.

Emoționanți, așa cum erau și cu 70 de ani în urmă, cei doi sărbătoriți și-au ocupat din timp locul în fața altarului, așa cum au făcut şi în ziua căsătoriei. Locul nașilor de data aceasta a fost luat de către fiicele, atente la fiecare mișcare, pentru ca celebrarea să fie cât mai reușita.

„O comunitate care are o astfel de familie e o adevărată binecuvântare. De la ei, ca soți, pot învăța nu doar tinerii, să prețuiască sacramentul căsătoriei, dar și familiile deja constituite, chiar și cele în vârstă, cum să-și trăiască bătrânețea…”, spunea părintele paroh Petru Blaj, în deschidere.

La rândul său, la predică, folosindu-se de cuvintele evangheliei, pr. Felician Tiba, coordonator al pastorației familiei în Dieceza de Iași, a spus: „La început a fost Cuvântul și Cuvântul s-a făcut trup în ieslea de la Betleem, așa cum la început, între dumneavoastră ca soți a fost tot un cuvânt: «Vrei să fii soția mea?», «Da!», iar această întrebare-răspuns s-a întrupat treptat în viața în comun, în copiii aduși pe lume, în construcția unei case, în purtarea crucii vieții de zi cu zi”.

La finalul Liturghiei au fost felicitați de către preoții prezenți, care le-au oferit și diplome aniversare, dar și de cei dragi care s-au unit în rugăciune pentru sănătatea și binele lor.

Din soții sărbătoriți s-au născut șapte copii, care la rândul lor au optsprezece fii, care la rândul lor au douăzeci de copii. În total, pe linie directă, copii, nepoți, strănepoți, sunt patruzeci și patru de persoane, cărora li s-au adăugat soțiile sau soții ajungând în final la un număr de șaptezeci de urmași.

În ziua în care soții Iojă și Elena Lungu au sărbătorit 70 de ani de căsătorie sunt fericiți să știe că au în jur alte șaptezeci de persoane, care nu ar fi fost dacă nu ar fi fost mai întâi ei și iubirea lor.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul familiei!

Claudia Lungu

*Textul acestui articol a fost preluat de pe situl www.ercis.ro!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.