Pelerinajul Armatei Maicii Domnului la Luizi Călugăra

Cineva a scris la un moment dat că Dorim și noi, ca fii ai Mariei și luptători sub stindardul ei imaculat, s-o urmăm pe Mama cerească, ascultând-o și punându-i în practică mesajul.

Ca niște fii ascultători, plini de dragoste și iubire față de Mama Noastră cerească, am dorit ca și anul acesta să îi arătăm că suntem soldați ei ascultători, care îi pun în practică mesajul zi de zi, și ori de câte ori avem ocazia.

Astfel, după multe emoții și un pic de nerăbdare, amestecat cu entuziasm, iată că a sosit momentul ca, 64 de membri, din cei peste 200 ai Armatei Maicii Domnului din comunitatea noastră să plece în pelerinaj la Luizi Călugăra, astăzi 11 februarie, cu ocazia sărbătorii sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, când a avut loc și mult așteptata, întâlnire anuală a Armatei Maicii Domnului din România.

Însă, înainte de a ajunge la locul de pelerinaj, de unde avea să înceapă procesiunea de la locul numit Cele trei cruci, de la intrare în Luizi Călugăra, până pe deal sus, unde se află Biserica parohială, cei 64 de membri, au făcut o scurtă oprire, devenită deja și ea tradiție, în care au vizitat o altă Biserică, o altă comunitate, iar anul acesta a venit rândul să viziteze Biserica Fericitul Ieremia din Bacău.

După vizitarea acestei Biserici, în care au făcut Ora medie împreună și rugăciunea Îngerul Domnului, au pornit din nou la drum spre Cele trei Cruci, pentru a lua parte la Începutul Întâlnirii, a pelerinajului, dar mai ales a unei zile pline de har.

După o oră de cânt și rugăciune în parcurgerea acelui drum, destul de abrupt până la Biserică, ce a ținut aproape o oră, a urmat cuvântul de bun venit din partea părintelui paroh al comunității din Luizi-Călugăra, lângă grota din fața bisericii, urmat de prohodul pentru frații răposați, la mormântul Pr. Iosif Maria Petru Pal din biserică.

Ziua a continuat cu un cuvânt de introducere și informare din partea  asistentului provincial Armatei Maicii Domnului, urmată fiind de Calea sfintei Cruci și de ora de Adorație Euharistică și rugăciune mariană.

La ora 17.00, a început sfânta Liturghie solemnă, urmată de mult așteptata procesiune, pe străzile din jurul Bisericii, cu statuia sfintei Fecioare Maria.

După atâtea momente de rugăciune, drum lung și frig îndurat, a sosit momentul ca cei 64 de membri ai Armatei Maicii Domnului din comunitatea noastră să prindă un pic de energie pentru drumul de întoarcere, ceea ce au și făcut, ca în toți ceilalți ani precedenți, în casa unui enoriaș cu inimă mare din Luizi Călugăra.

Sfântă Fecioară Marie, roagă-te pentru noi!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.