Miercurea Cenușii 2020

După lungi așteptări, după multe nerăbdări, iată că a sosit și momentul în care începem timpul binecuvântat în care putem să ne convertim viețile și în care să ne pregătim sufletele pentru sosirea mult așteptatului moment, în care vom comemora din nou, răscumpărarea pe care Cristos a obținut-o pentru noi, în momentul morții și învierii sale.

Acest timp binecuvântat, a început și la noi în comunitate cu impunerea cenușii, atât la sfânta Liturghie solemnă de la ora 9.00, cât și la sfânta Liturghie de seară, de la ora 17.00. Însă pentru a face ca această zi să fie una cu adevărat deosebită, înainte de sfânta Liturghie de seară, cu mic cu mare, cu bătrân cu tânăr, cu toți cei prezenți în Biserică, am parcurs Calea sfintei Crucii, drumul jertfei supreme a Mântuitorului nostru, jertfă făcută din iubire față de noi toți.

Această Cale a sfintei Crucii a fost susținută, după cum este tradiția deja în ziua de Miercuri a fiecărei săptămâni, de către copii din comunitate.

Cenușă am primit cu toți pe capurile noastre în semn de căință, hotărâri sper că ne-am luat cu toți, pentru cele 40 de zile de post, rugăciune și fapte de caritate, tot ceea ce mai trebuie să avem grijă e să nu uităm niciodată îndemnul dat de către preot în momentul în care ne-a impus cenușa pe capurile noastre, adică Adu-ți aminte creștinule că din pământ ești și în pământ te vei întoarce, și Convertiți-vă și credeți în evanghelie.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.