Hramul comunității!

Cu mic cu mare, dar mai ales în număr și mai mare, ne-am adunat astăzi în jurul mamei noastre cerești pentru a sărbători, împreuna cu ea, momentul în care Fiul ei preaiubit a ridicat-o la rangul de regină a cerului și a pământului. Rang pe care l-a primit tot în favoarea noastră, pentru a putea fi în slujba noastră, mult mai eficient.

Ca orice sărbătoarea, totul a început cu multe zile de pregătiri intense, de emoții, planuri, care erau să fie stricate de vremea ce dădea să fie capricioasă, însă mama noastră cerească, Maria, nu ne-a lăsat la greu, ci, mai pe la sfârșitul sfintei Liturghii, soarele a răsărit iar bucuria în inimile tuturor a crescut și mai mult.

Sfânta Liturghie solemnă de hram, a început la ora 11.00 și a fost celebrată la altarul exterior, chiar la grota dedicată sfintei Fecioare Maria, din curtea Bisericii noastre din Iugani. La sfânta Liturghie au fost prezenți un număr de 35 de preoți fiind, celebrată de către părintele Toma Rediu, un preot din comunitate, care anul acesta a împlinit frumoasa vârstă de 40 de ani de preoție. Dar mai ales, au participat un număr imens de credincioși atât din comunitate cât mai ales din comunitățile vecine și nu numai. Numărul de credincioși era atât de mare, încât de la altar nu reușeai să vezi capătul mulțimii. Totul datorită sfintei Fecioare Maria, care cu siguranță a dorit să adune cât mai mulți fii ai ei la această sărbătoare atât de importantă.

După un cuvânt de introducere și de bun venit din partea părintelui Petru Blaj, au urmat lecturile dar mai ales frumoasa predică din partea părintelui Balan Ioan, profesor și formator la Seminarul mic din Bacău, în care am fost purtați cu toții pe culmile amintirilor din anii fragezi ai copilăriei și ai prunciei, în care mama a fost centrul a toate, prima iubire, prima persoană cu care ne-am certat, dar prima care a avut grijă de noi, dar mai ales că mereu mama va rămâne cea la care vom ajunge, mama va fi mereu cea care ne va vrea binele întotdeauna.

După predică a urmat un frumos moment în care diferiți membri din comunitatea noastră au adus daruri la altar sub minunatul cântec Benedicta, cântec care ne-a umplut inimile cu și mai multă iubire și devoțiune față de mama noastră Maria.

Sfânta Liturghie nu s-a putut încheia fără ca părintele paroh Petru Blaj să prezinte mulțumiri pentru tot și pentru toți cei care au făcut această sărbătoare posibilă, în frunte cu bunul Dumnezeu, fără de care nu am fi avut-o pe Maria, dar mai ales de a reaminti tuturor că și mâine, Vineri, va fi a doua zi de sărbătoare a Reginei Cerului dar și a noastră a tuturor.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.