Încheierea Lunii Mai

Motivul pentru care această zi de Înălțare a Domnului din acest an a fost cu adevărat minunată a fost faptul că a căzut la finalul lunii mai, lună închinată și dedicată mamei noastre cerești Maria. Lună în care, am cântat Litanii dedicate Fecioarei Maria la finalul fiecărei Sfinte Liturghii de seară. Lună în care fiecare dintre noi a adresat în mod deosebit mamei noastre cerești, Maria, rugăciunile, durerile dar și bucuriile noastre. Lună în care, fiecare, cu mic cu mare ne-am îndreptat gândul și întreaga noastră atenție spre Maria.

Dar pentru a marca și pentru a încheia cum se cuvine, această lună plină de har, și în ciuda faptului că în această zi deja comemorasem eroii neamului și credincioși răposați din comunitate la amiază, după sfânta Liturghie de seară de la ora 18.00, cu toți am pornit în procesiune prin sat, având-o pe Maria în frunte.

Atât de mare a fost entuziasmul general, încât puțini dintre noi și-au dat seama de timp scurs. Entuziasmul, credința s-au putut observa în cântările dedicate mamei cerești din cadrul sfântului Rozariu rostit pe parcursul procesiunii.

Din moment ce pe de-a lungul lunii Mai am cântat litanii în cinstea Fecioarei Maria, nu am avut cum să încheiem luna mai fără a mai cânta încă o dată Litania în cinstea ei. Însă de data aceasta într-un loc mult mai special. Chiar la Grota dedicată ei din curtea Bisericii, din mijlocul nostru.

Sfântă Fecioară Marie, roagă-te pentru noi!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.