L-am primit pe Isus, Bunul Păstor

Duminică, 26 mai 2024, în solemnitatea Preasfintei Treimi, 22 de copii ai parohiei noastre l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtăşanie. Tema propusă pentru acest an a fost „Isus, Păstorul cel bun”.

Cei 22 de copii, având alături părinții, frații, surorile și rudele lor au trăit bucuria întâlnirii cu Isus în Sfânta Euharistie, în cadrul Sfintei Liturghii, celebrate de părintele paroh, Petru Blaj și părintele vicar Toma Dămătărc, după ce cu o zi înainte au experimentat milostivirea lui Dumnezeu în sacramentul Spovezii.

Pregătirile pentru marele eveniment au început în urmă cu câteva luni, timp în care copiii au parcurs drumul spiritual spre cunoaşterea Sfintei Treimi, noțiuni de catehism şi nu în ultimul rând, au ajuns să îl cunoască mai bine pe Isus Cristos.

Imaginea lui Isus, Păstorul cel Bun i-a ajutat pe copii să descopere cum acționează Domnul în viețile noastre: El ne călăuzeşte, ne cheamă pe nume, ne caută, ne apără, pentru că suntem “oiţele” sale. Prin Sfânta Euharistie Isus vrea să sădească în noi semințe ale nemuririi, să gustăm încă de pe pământ bucuria de a fi cu Dumnezeu.

Privind tabloul pregătit pentru Prima Împărtășanie, copiii au observat cum sub protecția și călăuzirea Bunului Păstor, fiecare oiță este în siguranță. De aici și îndemnul adresat tuturor, de a avea încredere și de a rămâne aproape de Isus, Păstorul cel Bun!

Copiii au aflat lucruri noi despre Fericitul Carlo Acutis, un adolescent italian, care curând va fi declarat sfânt. El a fost un mare iubitor al lui Isus prezent în Sfânta Euharistie. Viața lui s-a remarcat printr-o profundă trăire spirituală, fiind amintite două dintre gândurile sale: „Euharistia este autostrada mea spre cer”, și „Așa cum cel care stă expus înaintea soarelui se bronzează, cel care stă înaintea Sfintei Euharistii se sfințește”.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru marele dar al Sfintei Euharistii pe care ni-l dăruieşte tuturor, implorăm binecuvântarea lui asupra copiilor, pentru a rămâne aproape de El, pentru a-l primi și urma, pe Isus, Păstorul cel bun!