Regele Leu – Ziua 1

Bucuria-i mult mai mare, când așteptarea ia sfârșit. Atât de mare a fost bucuria tuturor, anul acesta, de a începe Vara Împreună încât, cu toții au făcut abstracție de vremea înnorată și friguroasă de dimineață. Bucuria din inimi nu a permis ca ziua să fie tristă, din moment ce a început prin formarea echipelor și aflarea culorii corespunzătoare fiecărei echipe.

După ce s-a făcut împărțirea pe echipe, atât a celor 50 de animatori dar mai ales a celor 210 copii, cu mic cu mare, s-au unit în rugăciune, cerându-i Domnului să le fie alături în aceste zile de bucurie. Iar cea mai eficientă rugăciune care există, nu este alta decât sfânta Liturghie, care a fost celebrată de noul părinte Petrică Țurcanu.

După terminarea sfintei Liturghii, deoarece soarele și-a făcut apariția iar vremea sa mai încălzit, distracția a continuat afară prin cântarea și dansarea imnului Verii Împreună, urmat de vizionarea poveștii Regelui Leu, povestea micuțului Simba, poveste pusă în scenă de către animatorii. Cu toții au văzut cum s-a născut micuțul leu Simba, de a cărui naștere s-au bucurat toate animalele pădurii, și nu oricum ci prin participarea cu voioșie la botezul acestuia.

După cum copiii au putut observa că Viața este o minune, prin acest episod din povestea lui Simba de astăzi, că dacă suntem triști și negativiști tot ceea ce trebuie să facem, pentru a fi bucuroși din nou, e de a ne verifica pulsul. Apoi, împreună cu animatorii, s-au împărțit pe echipe pentru a aprofunda tema în cadrul catehezei. Cateheză în cadrul căreia, pe lângă referința la un episod evanghelic asemănător din viața lui Isus, adică cel al bucuriei pe care bătrânul Simeon o simțise în suflet, în momentul în care pruncul Isus fusese dus la templu, copiii au realizat și o temă practică, aceea de a face un desen pe care, fiecare dintre ei urma să îl dăruiască părinților sau celor care au grijă de ei, în semn de recunoștință față de cel mai minunat dar pe care l-au primit de la ei, adică viața.

Însă această zi, plină de bucurie și de distracție nu s-a putut încheia fără mult așteptatele jocuri. Jocuri ce au avut loc pe imașul din marginea satului, unde copiii au ajuns cântând și strigând de bucurie. Însă, spre diferență de anii precedenți, anul acesta au avut parte de jocuri noi, precum Simba, Terenul cu șerpi, Inelul cu chibriturile și Dansul Ploii.

După terminarea jocurilor, la ora stabilită, copiii au revenit în fața Bisericii, unde, după ce au dansat iarăși imnul și au încheiat activitățile cu o scurtă rugăciune, cu toții s-au îndreptat, plini de bucurie, spre case, în așteptarea cu nerăbdare a unei noi aventuri alături de Simba.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.