Regele Leu – Ziua 2

O vorbă spune: Fii atent cu toți oamenii, dar mai ales, fi atent cu tine însuți. Cu alte cuvinte, fi prudent și fă deosebire între bine și rău. Prudența a fost tema principală  despre care au învățat copiii în cea de-a doua zi la Vara Împreună de anul acesta. Cu toții au înțeles că lipsa de prudență ne expune la nenumărate riscuri, pe când folosirea prudenței este necesară și extrem de importantă în luarea marilor decizii.

Și cum altfel se poate învăța mai bine prudența decât prin activitățile principale din această zi secundă a Verii Împreună? În primul rând prin povestea lui Simba, care, dis-de-dimineață a fost dus de către tatăl său pentru a cunoaște împrejurimile regatului. Moment în care, pe lângă faptul că a privit întreg regatul de pe o stâncă a și avut parte de prima sa lecție de vânătoare. Însă distracția le-a fost tulburată de trei hiene și de clanul unchiului său Scar. Apoi, copii au putut vedea cum lui Simba i-a lipsit prudența, și a încălcat porunca tatălui său, mergând în zona întunecată a regatului, în ciuda interzicerii, punându-se totodată într-un mare pericol. Însă, el și prietena lui Nela, au fost salvați de Mufasa, datorită ajutorului primit de la Zazu, un papagal.

Cu toții știm că o lecție bună nu trebuie să conțină numai cuvinte, indiferent că sunt sub formă de învățături ori sub formă de poveste, ci și o parte practică, parte care a fost marcată de către un exemplu practic de la finalul catehezei, și anume vizionarea noului episod din povestea lui Simba. Acest exemplu a constat în faptul că fiecare copil, fiind legat la ochi cu o eșarfă trebuia să urmeze un traseu marcat de o simplă ață, bazându-se doar pe îndrumările date de două persoane, una bună și una rea. Cu alte cuvinte, fiind îndrumat doar de prudența proprie, de a asculta, a se concentra, și a reuși să facă diferența dintre cel care îi vrea binele sau cel care îi vrea răul.

După o lecție bine învățată, a urmat desigur și un pic de distracție, pe imașul de la marginea satului, unde copiii au avut parte de noi jocuri, precum Bărbierește-l pe Sima, Amețeala, Dragonul și Fructul Pasiunii Fierbinte, dar mai ales și de mai mult timp acordat jocurilor. Jocurile s-au terminat la ora 11.50, iar la ora 12.15, copii împreună cu animatorii s-au adunat în Biserică pentru a aduce din nou mulțumire Domnului pentru această nouă zi pe care le-a oferit-o. Iar această mulțumire a fost adusă prin participarea conștientă și extrem de activă la sfânta Liturghie.

În încheiere, după terminarea sfintei Liturghii, au urmat alte momente de dans și voie bună, până la anunțarea punctajului din ziua precedentă a celor patru echipe, după care cu toții s-au îndreptat spre case.

Distracție a fost….voie bună a fost…tot ceea ce a mai rămas e nerăbdarea pentru ziua următoare!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.