Una dintre principiile de bază ale Verii Împreună e și acela al auto-controlului, după cum spune și acea zicală că Autocontrolul este rădăcina înțelepciuni. Iar asta fiindcă odată ce ai reușit să te stăpânești, în acel moment vei deveni și o persoană extrem de echilibrată, pe scurt vom deveni mici artiști în a fi echilibrați, sau după numele după care îl cunoaștem majoritatea, acela de a fi cumpătați.
Arta echilibrului în viață a fost tema principală a activităților din această zi terță a Verii Împreună. Temă prezentată în primul rând, în povestea lui Simba. Poveste ce a fost pusă în scenă de către animatori, imediat după ce, toți s-au încălzit prin deja cunoscutele bansuri și imn.
În cadrul episodului de astăzi copii au putut vedea cum Simba pare că nu-și dă seama cât de periculos este unchiul său, Scar. Profitând de naivitatea acestuia, Scar, împreună cu hienele, pun la cale un plan prin care acesta să poată ajunge la conducerea regatului. Astfel, Simba este folosit drept momeală pentru prinderea în plasă a lui Mufasa. Regele leu moare, iar micul prinț, Simba, distrus și simțindu-se vinovat de moartea tatălui hotărăște sa fugă cât mai departe de acel loc.
Însă de un alt exemplu, mult mai reprezentativ, au avut parte în cadrul catehezei ce a urmat imediat vizionării poveștii lui Simba, exemplu ce a constat în parabola bogatului necumpătat, care din lăcomie a tot adunat, până în acel punct în care Dumnezeu i-a spus, Nebunule, chiar în noaptea aceasta ți se va cere sufletul; iar cele pe care le-ai pregătit, ale cui vor fi?». Altfel spus, cumpătarea nu e o pură interdicție ci e ceea ce ne face cu adevărat liberi, fără să cădem pradă lăcomiei.
După terminarea catehezei, pregătirea imnului și consumarea biscuiților și a nectarinelor primite de la binefăcători noștri, copii s-au dus plini de veselie pe imașul de la marginea satului, unde au avut parte de alte jocuri interesante, jocuri care au pus la încercare, arta fiecăruia de a fi echilibrat precum, Nu scăpa mingea, Echilibristica, sau agilitate.
Atât de multe activități au adus cu sine și oboseala dar mai ales un gând îndreptat spre bunul Dumnezeu, așa că cu mic cu mare, cu toți s-au îndreptate spre Biserică, unde la ora stabilită, s-a început sfânta Liturghie, celebrată de data aceasta de ambii preoți, pr. vicar, și pr. Petrică Țurcanu.
Însă acasă nu s-a putut pleca până când nu s-a mai făcut un joc care i-a implicat pe toți, atât copii cât mai ales animatori, jocul Cărăbușul. Dar mai ales fără a se afla punctajul din ziua precedentă.
În concluzie, vreme bună…să zicem că a fost….distracție…a fost și ea prezentă din plin…tot ce ne mai rămâne e să ne odihnim pentru ziua următoare!