Se spune că unul dintre cele mai bune exemple de tărie de care putem avea parte e tocmai de la îngerașul nostru păzitor. Din moment ce el e alături de noi mereu, indiferent de alegerile pe care noi le facem, indiferent de loviturile pe care i le dăm, atât lui dar mai ales lui Dumnezeu.
Ziua de astăzi, cea de-a patra din cadrul Verii Împreună de anul acesta, a fost una plină de exemple de caractere puternice, care au rămas statornice în alegerile pe care le-au făcut. După cum spune și acel proverb, că Perseverența înseamnă să eșuezi de 19 ori și să reușești a douăzecea oară.
Primul dintre ele a fost în cadrul episodului de astăzi, în care copii au putut vedea cum Simba a rămas inconștient în savana africană, fiind răpus de soarele ecuatorial dar mai ales deshidratat. Norocul său era că a fost găsit de către cei doi ,,fugari’’, Timon și Pumba care l-au dus într-un loc umbrit și i-au dat apă. Cei doi îl învață o viață fără responsabilități, numită Hakuna-Matata, adică a-ți lăsa trecutul în urmă. Simba încearcă să-și uite trecutul și să trăiască o viață lipsită de griji, crezând că asta este cheia spre fericire. Prima întrebare ar fi, ce legătură are această poveste cu tăria, perseverența? Are, fiindcă, lecția ce s-a dorit a fie transmisă copiilor a fost faptul că prin a fi puternic nu înseamnă automat că trebuie să dominant, ci a fi puternic, înseamnă să suporți consecințele faptelor tale dar mai ales de a le înfrunta cu seninătate. După cum a făcut și Simba.
Apoi, al doilea exemplu, l-au primit în cadrul catehezei, ce a urmat vizionării episodului de astăzi din povestea lui Simba. Exemplu, ce a constat în însăși persoana lui Abraham, care a răspuns chemării lui Dumnezeu, și a și respectat-o, cu o tărie ieșită din comun, în ciuda vârstei sale înaintate. Însă acest exemplu a avut parte și de o parte practică, ce a constat în două pahare de plastic, ce simbolizau tăria de unică folosință și lipsa de tărie. Apoi unul din animatori au apăsat puternic pe ambele, însă ceea ce a rezultat a fost că unul din ele a rezistat presiunii.
Un al treilea mare exemplu, de tărie de caracter, au avut parte în cadrul jocurilor de pe tradiționalul imaș de la marginea satului, jocuri care le-au pus la încercare atât tărie de caracter a fiecăruia, dar mai ales statornicia alegerii făcute, precum forța de aruncare a mingii pentru dărâmarea sticlelor, sau sincronizarea cu ceilalți coechipieri pentru aruncarea perfectă a unui balon cu apă, pentru a cădea în pătura adversă sau în capul animatorilor și multe altele.
Însă, această zi atât de minunată dar cu o vreme destul de capricioasă, nu s-a putut încheia fără participarea activă la sfânta Liturghie, la aflarea punctajului din ziua precedentă dar mai ales la dans și voie bună.