Regele Leu – Ziua 5

Când se cunoaște oare cel mai bine, dacă o zi va fi cu adevărat minunată decât dimineața, la începutul ei, când vremea e foarte frumoasă, cerul senin, soarele strălucind maiestos și cu o temperatură perfectă. Ceea ce s-a și întâmplat astăzi, în cea de-a cincea zi a Verii Împreună de anul acesta. O dimineață minunată, care parcă i-a încărcat pe toți cu energie și voie bună.

Dacă stăm să ne gândim puțin, parcă și vremea zilei i-a ajutat pe copii și animatori să înțeleagă mai bine sensul prieteniei, a dorinței de bine pentru cealaltă persoană, a vremii bune doar pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se distreze cum trebuie.

Astfel obiectivul zilei, a fost acela de a cunoaște mai bine faptul că o adevărată prietenie nu se făurește pe interesul propriu, motiv și pentru care iubirea și încrederea stau la baza prieteniei.

Acest obiectiv a fost scos în evidență în cadrul episodului de astăzi din povestea lui Simba, unde copii și tineri au putut vedea cum acesta deja devenise matur și hoinărea prin savană, în lung și în lat alături de Simon și Pumba. Însă, viața lui se schimbă când își face apariția Nala, vechea sa prietenă. Aceasta îl roagă să se reîntoarcă în regat și să își câștige tronul, dar Simba refuză deoarece nu avea tăria să își ia pe umerii săi responsabilitățile. Nala se întoarce în regat iar Simba rămâne cu remușcări. O adevărată prietenie, nu se stinge niciodată, în ciuda trecerii timpului, iar asta fiindcă iubirea este veșnică.

Apoi, în cadrul catehezei din această zi, copii au avut parte de însăși mărturia lui Isus, care le spusese discipolilor săi să vă iubiți unii pe alții așa cum v-am iubit eu! Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi. După cum spune și acel proverb că prietenul la nevoie se cunoaște.

După ce copii au mâncat felia de cozonac, și au fost la jocuri pe imașul de la marginea satului, la întoarcere au avut parte de o surpriză, în persoana unui preot originar din sat, adică părintele Corneliu Gabor, care a făcut un scurt joc pe echipe înainte de începerea sfintei Liturghii.

După o zi atât de minunată și frumoasă…cu toți au rămas cu o singură dorință în inimi…ca și ziua de mâine să fie la fel de superbă!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.