Și iar a început școala….

Gândurile unor copii din această zi atât de importantă cu siguranță a fost acesta, Și iar a început școala… Unii poate o spun cu bucurie, alți poate o zic cu entuziasm, însă cu siguranță majoritatea o spun cu tristețe, fiindcă vacanța s-a sfârșit, distracția s-a cam terminat iar de acum începe momentul în care toți trebuie să se pună din nou pe treabă.

Un lucru e clar, că niciodată nu putem începe școala fără a ne prezenta cu toți, copii mai mici, mai mari, adolescenți, tineri, părinți dar mai ales profesori, în fața lui Dumnezeu, pentru a-i cere binecuvântarea sa în noul an școlar pe care îl încep. Ceea ce s-a și întâmplat, Luni dimineața la ora 08.00, când a avut loc sfânta Liturghie solemnă de început de an școlar.

Emoția a fost atât de puternică încât unii dintre copii au și răspuns imediat invitației de a anima sfânta Liturghie, fie prin diverse cântări, fie prin citirea lecturilor, a rugăciunii credincioșilor, ori chiar a unor mici iaculatorii în cadrul Actului Penitențial.

Asemenea ultimilor doi ani, și anul acesta, părintele vicar, folosindu-se de textul evangheliei, special ales pentru această sfântă Liturghie, le-a oferit copiilor cinci sfaturi importante de care să țină cont în noul an școlar pe care îl încep, adică, iubirea, binele, rugăciunea, blândețea și caritatea.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh Petru Blaj, le-a acordat copiilor, profesorilor și părinților dar și tuturor celor de față o binecuvântare solemnă specială pentru noul an școlar.

Însă pregătirea nu s-a terminat aici, ci a continuat cu o rugăciune pentru început de an școlar, recitată de toți elevi prezenți în biserică, rugăciune care o pot, și e recomandat, să o recite ori de câte ori au ocazia sau simt nevoia.

După încheierea sfintei Liturghii a urmat partea a doua a deschiderii noului an școlar, parte care s-a manifestat prin festivitatea de deschidere organizată în curtea școlii la ora 9.00.

Mult succes în noul an dragi copii!

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.