Tinerețea este făcută pentru lucruri mărețe

„ Ridică-te! Te constitui martor al celor pe care le-ai văzut ” este tema aleasă pentru Ziua Tineretului din 2021. O zi a tinerilor cu totul diferită, în care nu ne-am putut aduna ca de obicei într-o anumită zonă a diecezei, dar care a conectat mii de suflete tinere din diferite părți ale lumii datorită credinței!

Papa Francisc nu ne uită niciodată, iar în aceste momente în care suntem greu încercați, el ne îndeamnă să nu ne pierdem speranța și să ne gândim că Domnul nu ne părăsește niciodată, ci ne face să vedem cu inima mai deschisă misiunea pe care o avem de îndeplinit! Ne aduce aminte că suntem făuritorii unei lumi noi, în care Cristos este Păstorul Cel Bun, căruia îi încredințăm sufletele și trăirile noastre.

 În noi, tinerii, nutresc forțe care pot schimba lumea și crea drumuri spre o viață mai frumoasă, în care să nu ne fie frică să visăm. Într-un context în care, fără îndoială, nu lipsesc privirile pesimiste, viața noastră trebuie să reveleze o imagine a bucuriei.

Aceste lucruri, le-am înțeles și noi, tinerii din comunitatea din Iugani. Am înțeles că nu trebuie să ne lăsăm descurajați de aceste timpuri și că trebuie să împărtășim din inocența și entuziasmul nostru tuturor. Așadar, în ziua de 2 mai, ne-am adunat în număr cât mai mare pentru a-i aduce mulțumire lui Dumnezeu și Măicuții Domnului pentru darul tinereții. Și cum puteam face mai frumos asta, decât prin participarea la Sfânta Liturghie, în care să ne oferim cu totul.

,, Noi suntem speranța lumii ” a fost cântecul de început,  care ne-a adus în fața Mântuitorului cu mai multă încredere și iubire. Am simțit mâna lui caldă, care ne mângâia bucuroasă și mulțumită pentru că am ales calea cea mai frumoasă de a sărbători această zi! Prin implicarea tuturor, am vrut să devenit mărturisitorii credinței noastre. Nu a contat vârsta sau diferențele dintre noi, Domnul a creat o legătură unică, făcându-ne să ne acceptăm și să alergăm către Trupului Său Înviat!

După hrana spirituală, am împărtășit jovialitatea și energia noastră împreună cu toți copiii comunității prin dansuri și diverse activități. După un timp în care interacțiunile cu ceilalți erau un privilegiu, am simțit cu adevărat că există minuni. În jur, a radiat o bucurie unică; a fost un dar care ne-a demonstrat că Dumnezeu ne ascultă. Ne-am distrat împreună, ne-am folosit creativitatea pentru a transforma curtea Bisericii într-un basm, în care nu a existat rău. A existat doar un drum presărat cu multe culori vii, cu dragoste, zâmbete, speranțe și visuri. În fiecare zace un suflet de copil, care nu-și pierde puritatea și care știe să aprecieze orice lucru mic, ceea ce am învățat datorită acestei zile. 

Am ales ca pandemia să nu ne fure credința care mereu ne-a unit și ne-a demonstrat ce frumoasă este viața. Să facem ca flacăra tinereții să ardă mereu în inimile noastre, iar ori de câte ori vom cădea, să ne aduce aminte că trebuie să ne ridicăm și să alegem calea cea dreaptă.

Bianca Bordea

Foto: Ghercă Feliciana Benedicta

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.