Un milion de stele!

Și iată cum încă o tradiție frumoasă a fost realizată și anul acesta în comunitatea noastră. O tradiție, deja cunoscută, dar enorm de așteptată de către unii dintre noi, mai ales de către copii. Nerăbdarea, cel mai probabil, o constituie și frumusețea lumânărilor aprinse în noapte sub diverse forme. Anul acesta fiind așezate sub forma unei cruci cu raze ce ies din ea spre inimile noastre, pentru a reaprinde iubirea din ele, iubire mai ales față de cei săraci și marginalizați ai societății noastre.

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se organizează la nivel național din anul 2009. Iar la noi în comunitate, în Iugani, acest eveniment a fost organizat, ca și anul trecut pe platoul din fața Bisericii, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, Un milion de stele a coincis cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. Gestul aprinderii unei lumânări a însemnat aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

După cum s-a tot spus de mai multe ori, fondurile strânse sunt destinate pentru ajutorarea și susținerea Centrului de Îngrijire la Domiciliu din comunitate. Centru care de atâția ani adăpostește și îngrijește unii bătrâni, bolnavi din comunitate.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.