Vin colindători…

Vin colindători…cum veneau odată. Așa sună un frumos colind care l-am auzit zilele acestea, și mi-am dat seama cât de adevărat este mai ales pentru noi, comunitatea din Iugani. Cât de adevărat a fost în nenumărate ocazii și momente în acest minunat timp al adventului și al Crăciunului, când am fost colindați de câteva grupuri, fie din depărtare, fie din apropriere, fie chiar dintre noi.

Startul colindelor anul acesta a fost dat, ca de obicei, de către un grup de elevi din cadrul Colegiului Catolic Sf. Iosif din Bacău, liceu la care învață și un număr considerabil de adolescenți din comunitatea noastră. După terminarea sfintei Liturghii de investire a ministranților de la ora 9.00, din 15 decembrie, cu o intrare superbă din laterale, elevii Colegiului Catolic au urcat pe treptele altarului și au început mini-concertul.

La câteva zile distanță, într-o zi de sâmbătă am mai primit un alt grup semnificativ de colindători, care însă au venit într-o zi de sâmbătă, fiind ascultați doar de copiii care se aflau în acel moment la catehezele săptămânale și de cei care se aflau la amenajarea Bisericii pentru sărbătoarea Crăciunului. Acest grup de colindători a venit sub îndrumarea părintelui vicar Eugen Andrei de la Parohia Sfânta Tereza din Iași, loc de unde provenea întregul grup.

Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost copii și tinerii parohiei noastre care au colindat în prima zi de Crăciun, după Liturghia solemnă din ziua de Crăciun. Datorită faptului că au fost ultimii au fost și cei care au cântat cel mai frumos iar colindul lor a fost cel mai înălțător din două motive: primul motiv este că cele 11 colinde ale lor și cele două poezii, pe lângă faptul că au fost bine pregătite, cântate alternativ de copii și tineri, s-au nimerit fix în ziua în care pruncușorul Isus a venit pe lume pentru a duce la împlinire promisiunea făcută de Tatăl, că ne va trimite un Mântuitor. Iar al doilea motiv, care e și cel mai evident, e acela că sunt membri ai comunității noastre, fie copii, nepoții sau rudele noastre.

Chiar dacă Crăciunul se afla la jumătate bucuria nașterii Domnului încă era destul de imensă, atât de enormă încât tinerii comunității, care sunt și membri ai Acțiunii Catolice din Iugani, au umblat, timp de două zile prin comunitate, pe la casele celor dornici să le deschidă și să îi primească pentru a-i colinda și pentru a le reînsufleți bucuria veștii că Isus Cristos a venit pe lume pentru noi.

Vin colindători…cum veneau odată spune acel colind iar eu aș dori să îl duc un pic mai departe spunând că, vor mai veni colindători și sperăm să vină mereu.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.