Ziua Tineretului

Între 12 și 14 aprilie 2019, a avut loc sărbătorirea Zilei Tineretului la nivelul parohiei Iugani.

 

Au fost trei zile pline, de momente frumoase și interesante. Însă, ținând cont de faptul că încă ne aflăm în Postul Mare, și că patima Domnului nostru Isus Cristos se apropie cu repeziciune, s-a ales ca să începem această sărbătoare cu ziua de Vineri seara, în care, l-am însoțit pe Domnul pe Calea Sfintei Crucii, ajutându-l așa cum am putut noi, promițându-i totodată că vom încerca să fim mult mai buni pentru ca crucea pe care o cară pentru noi să fie cât mai ușoară.

Ușor, ușor a venit și ziua de Sâmbătă, 13 aprilie, când după sfânta Liturghie de seară, ne-am adunat la subsolul casei parohiale, împreună cu Acțiunea Catolică, secțiunea Adulți, pentru a afla mesajul pe care sfântul părinte papa Francisc are să ni-l transmite pentru noi. Acest mesaj a fost enunțat și explicat de către părintele paroh Petru Blaj, după care ne-a făcut, frumoasă surpriză, de a-l vedea și auzi pe însuși sfântul părinte, prin vizionarea unui Documenta, nou apărut despre dânsul, pe nume, Papa Francisc, un om de cuvânt.

A treia zi de sărbătoare a fost unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente, din moment ce am avut ocazia să îl întâmpinăm pe Domnul, lăsându-l să intre atât în

inimile noastre cât să îl însoțim în intrarea sa în scumpa noastră Biserică. Cu mult entuziasm, am animat sfânta Liturghie de la ora 11.00 în cadrul căruia, pe lângă citirea lecturilor și a rugăciunii credincioșilor, am avut și de interpretat un rol pe care, din păcate, îl practicăm deja zi de zi, cel al poporului nemilos. La finalul acestei sfinte Liturghii, părintele paroh Petru Blaj, ne-a transmis un al mesaj din partea sfântului părinte papa Francisc, după care ne-a felicitat, iar părintele vicar, ne-a oferit câteva bomboane pentru a prinde curaj și energie în continuare.

 

 

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:564569551709'.